top of page
ölojp9hhp0h.jpg

Vårkänslor


Jag fick så mycket vårkänslor igår när solen tittade fram! Tog med mig eftermiddagskaffet ut för första gången i år och stod (eftersom allt var blött) på altanen och lyssnade på fåglarna. Solen värmde verkligen, så härligt!


Har känt ett sug efter att blogga igen ett tag nu. Det är så roligt att skriva och att kunna gå tillbaka och läsa om vad man gjort senare. Vill inte lägga någon press på mig själv den här gången dock, utan jag vill att det ska vara avslappnat och roligt.Jag har äntligen fått tillbaka längtan efter att odla och plantera blommor. Har inte känt det på flera år. I vårt förra hus odlade och planterade jag mycket, men efter att vi flyttade därifrån så har jag bara tyckt att det varit skönt att ha växter som sköter sig själva. Vill fortfarande ha en lättskött trädgård som inte tar upp alltför mycket tid och energi, men har tänkt mig en örtträdgård och lite solrosor, lavendel och kanske några rosor. Vi har kvar två av min favoritros som följde med oss från vårt förra hem och det är en ros som heter "Hermione". Här nedanför ser ni den. Så drömmig! Tror den blommade ända in i oktober förra året.Jag har beställt lite fröer som jag tänkte plantera nu i vår; rosa solrosor, dahlior, krasse och lila basilika Sen vill jag få tag i rosa lavendel. Våra klarade inte flytten hit.


Jag googlade lite och hittade tips på enkla sätt att odla bl.a. chiaskott, krasse och ärtskott. Chiafrön och krasse lägger man bara på en bit hushållspapper och vattnar/fuktar det. Sen efter några dagar ska de börja gro. Håll tummarna! För ärtskott ska man använda gula ärtor och plantera i ett tunt lager jord efter blötläggning. Så det blir nästa projekt.Här har jag satt avokadokärnor i vatten. Har aldrig provat det förut, men det vore roligt att få egna avokadoplantor!Han ber om banan med havregryn minst en gång om dagen. Då ska man skära dem i bitar och rulla i havregryn. Han blir så exalterad!Har börjat dricka guldmjölk nu. Herregud vad gott det är! Och doften! Som en bakelse. Tycker det ser ut som en val som simmar i min kopp. Det är inte fel.Fick som sagt vårkänslor när det var så fint väder igår och kände för att påbörja vårstädningen. Vi började med soffan. Jag har bestämt mig för att dela upp städningen i små delar över flera helger i år. Det är så lätt att det blir övermäktigt annars tycker jag. Läste någonstans att det är bättre att ta ett rum i taget och städa klart det innan man går vidare till nästa, vilket jag tyckte lät som en bra idé.Att busa i soffan när alla kuddar låg huller om buller var "roligt" tyckte Noah!Jag är fortfarande inte frisk ännu efter att ha haft influensa (troligtvis), öroninflammation och sedan Labyrintit (en inflammation i innerörat). Får fortfarande behandling och ska på återbesök nästa vecka, men mår bättre i alla fall. Att tänka att jag på alla hjärtans dag, innan jag åkte till sjukhuset, gick upp och bakade hjärtformade scones och dukade fram en mysig frukost, trots att jag mådde så dåligt. Hade kraftig yrsel och fruktansvärt ont i och bakom örat. Men eftersom jag hade fått antibiotika för öroninflammation redan så tänkte jag att det inte var någon fara.
Recept:


Körde på Icas grundrecept https://www.ica.se/recept/scones-690203/, men bytte ut hälften av mjölet mot rågsikt, smaksatte med vanilj och dekorerade med chiafrön. Hade i lite extra mjöl för att kunna kavla ut degen. Sen använde jag en kakform för att forma hjärtan. Till sconesen hade vi mandelsmör och hallonsylt på chiafrön. Sen även jordgubbar och kaffe. Så gott!Just nu ligger fokus på återhämtning och att hitta en bra balans i livet. En riktig utmaning för mig.


Tre funderingar från veckan som varit:

  • Hur kan jag stärka min kropp?

  • Hur kan jag skapa ett hållbart liv?

  • Hur kan jag göra min morgon till en lugn och fridfull start på dagen?

Comments


Archive

Subscribe to the blog:

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey SoundCloud Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page