InCollage_20220329_224730427.jpg

Tankar om föräldraskap


Jag har funderat så mycket över hur jag vill vara som förälder, liksom säkert de flesta som har barn. Framför allt under graviditeten. Och den återkommande känslan är att jag vill vara en lugn och trygg hamn. Som en stor varm kram. Det vore så fint om Noah känner att han vågar komma till mig med sina tankar, funderingar, känslor och problem. Jag vet att det kommer komma många prövningar och att det kommer att bli fel ibland, men om jag kan lyckas med det här större delen av tiden och att vi kan prata om och reparera de gånger som det blir fel, så känner jag att jag har lyckats.

Hittade den här boken som jag har börjat läsa. Om perfektionism och vad det gör med våra barn. Att om man visar att man är mänsklig och gör fel ibland då lär sig barnen att det är okej att de också är så. Det tycker jag är fint!


Jag har verkligen jobbat med mig själv och mina egna perfektionistiska drag. Jag måste faktiskt inte vara perfekt och göra alla andra glada och nöjda för att vara tillräcklig eller för att duga. Även om min hjärna tror det. Det är okej att andra inte håller med, inte tycker som jag, inte förstår varför jag gör eller är på ett visst sätt. Så länge det jag gör inte skadar någon.


Du kommer alltid att vara för mycket eller för lite för någon. För snäll eller för hård, för givmild eller för snål, bo för stort eller för litet, ha för få eller för många barn, ha för mycket kläder i könsassocierade färger eller för lite, ha för många rutiner eller för få, osv. Och är du precis lagom så kommer någon att störa sig på det med 😅🙈 Det går helt enkelt inte att göra alla nöjda. Det viktigaste är väl ändå att föräldrar och barn mår bra och resten handlar om vad som passar för just ens egen familj.


Här har jag samlat några citat från boken som jag tycker är fina och som jag vill gå tillbaka till och påminna mig själv om när det behövs:forts.

forts.


Är det någon som har fler tips på bra böcker om föräldraskap? Tar tacksamt emot ❤

Archive

Subscribe to the blog:

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey SoundCloud Icon
  • Grey YouTube Icon