InCollage_20220329_224730427.jpg

En vecka i mars 💙HÀr kommer en liten recap frÄn förra veckan. Den var lite mer hÀndelserik Àn tidigare veckor. Vi har isolerat oss rÀtt mycket sedan innan Noah föddes p.g.a. att jag först var rÀdd att Björn skulle bli sjuk och inte fÄ vara med vid förlossningen och pÄ BB. Sen har vi varit försiktiga p.g.a. att Omikron bröt ut i samband med att Noah föddes samt att det var sÀsong för RS, influensa, vinterkrÀksjuka med mera. Nu nÀr vÄren kommit sÄ kÀnner jag mig tryggare med att trÀffa folk igen. Jag har absolut varit mer orolig Àn mÄnga andra, men jag kÀnner nu att oron börjat lÀtta lite. Tycker det kÀnns svÄrt och jobbigt att komma tillbaka till ett "normalt" liv igen, som det sÄg ut innan pandemin. Jag pratade med en vÀn om det förra veckan och vi spÄnade pÄ om det inte beror pÄ att vi just varit isolerade nu under vintern nÀr samhÀllet började öppna upp igen och livet började ÄtergÄ till det normala. Vi hamnade liksom efter och mÄste gÄ igenom det nu istÀllet. Hon Àr sÄ klok min vÀn. Hur har ni andra gjort för att komma tillbaka till det vanliga livet igen?


Tillbaka till recapen. VÄr vecka var som sagt rÀtt hÀndelserik med 3-mÄnaderskontroll pÄ BVC, första vaccindosen, besök hos fysioterapeut och jobb i trÀdgÄrden.


Tisdag

HĂ€r var vi pĂ„ vĂ€g till BVC. Vi brukar ta babyskyddet dĂ„ för man fĂ„r inte ta med sig vagnen in och jag tycker det Ă€r lĂ€ttare att fĂ„ med mig alla saker nĂ€r jag inte mĂ„ste bĂ€ra Noah i famnen. Björn var med, han har varit med vid alla besök hittills. Jag tror han tar igen sig efter att han knappt fick vara med pĂ„ nĂ„got under graviditeten 😅😣


Vi började som vanligt med kontroll av vikt och lĂ€ngd. Noah vĂ€gde 6,7 kg 😼 Helt galet vad snabbt han vĂ€xer. Kurvan gĂ„r spikrakt uppĂ„t nu haha! Han fick Ă€ven första vaccinsprutorna samt dos tvĂ„ av Rota-vaccinet. Han var sĂ„ duktig. Han gillar smaken av Rota-vaccinet sĂ„ det var inga problem. Sprutorna gjorde ju ont sĂ„klart sĂ„ dĂ„ var han inte lika glad. Jag Ă€r sĂ„ blödig sĂ„ jag började ocksĂ„ grĂ„ta 😅🙈 Björn fĂ„r kanske gĂ„ sjĂ€lv nĂ€sta gĂ„ng!


Noah fick ingen feber, men hade 37,4 °C i temp i ungefÀr ett dygn efterÄt. Han blev Àven lite gnÀllig och mer svÄrtröstlig Àn vanligt.


Torsdag

Fick till ett trĂ€ningspass. Är sĂ„ glad att jag fĂ„r trĂ€na igen. Älskar verkligen att trĂ€na och mĂ„r sĂ„ bra i sjĂ€len av det. Har kĂ€nt mig svag och instabil i kroppen efter graviditeten och inte orkat bĂ€ra Noah i bĂ€rselen mer Ă€n korta stunder. Nu redan efter nĂ„gra trĂ€ningspass sĂ„ kĂ€nner jag mig starkare och lite mer stabil. Det tar ju tid innan man Ă€r tillbaka pĂ„ samma nivĂ„ som innan graviditeten, men det kĂ€nns bra att ha kommit igĂ„ng igen.


Fredag

I fredags var vi hos en Fysioterapeut med Noah dÄ hans huvud har blivit lite snett. Han vill hela tiden ligga med huvudet Ät vÀnster och det har varit svÄrt att fÄ honom att ligga Ät andra hÄllet. Vi fick veta att det Àr halsmusklerna som Àr strama och att det dÀrför Àr jobbigt för honom att ha huvudet Ät höger. Vi fick lite övningar samt rekommendation om att köpa en Mimos-kudde för att avlasta. Sedan blir det Äterbesök om ca 2 veckor.


Lördag

I lördags blev det pyjamasmys för mig och Noah. Jag rensade Ă€ven min garderob. KĂ€nde att det var dags dĂ„ dörrarna inte gick att stĂ€nga lĂ€ngre 😂


Björn satte upp vÄra nya markiser. Vi kÀnde att det Àr ett mÄste nu till sommaren dÄ solen lyser in bÄde i sovrummet och vardagsrummet.


Söndag


IgĂ„r var en vĂ€ldigt kaosig dag för mig och Noah. Han hade svĂ„rt att komma till ro och sova pĂ„ dagen och blev dĂ€rför övertrött och ledsen. Jag var pollensnuvig/-nysig och trött. Ingen bra kombo. Vi lyckades fĂ„ till lite lek och mys Ă€ndĂ„. Och fina bilder till familjealbumet. Han Ă€r ju sĂ„ himla söt och mysig den dĂ€r killen 😭😍


Hade tĂ€nkt trĂ€na pĂ„ eftermiddagen, men fick inte ihop det (trots att trĂ€ningsklĂ€derna redan var pĂ„ 😅).

Projekt grĂ€smatta! Björn och hans pappa fixar. De var ute hela eftermiddagen och byggde pĂ„ muren som ska hĂ„lla upp allt. SĂ„ himla duktiga 🙌


Det var vÄr vecka det!

Hur har din/er vecka varit? 😊

Archive

Subscribe to the blog:

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey SoundCloud Icon
  • Grey YouTube Icon